Buscar este blog

lunes, 4 de noviembre de 2013

Jardí vora el mar de Merce Rodoreda

Argument: un jardiner explica la vida  d'una família que estiueja en la costa, envoltada de les seves amistats, en sis estius. on ell té cura del jardí i  enllaçades amb la del veí  que es construeix la casa al davant, i lligades totes dues per una història sentimental.  Els amors, desamors, soledat  i mort se’ns expliquen a través dels seus ulls i de la seva curiositat.


Novel·la realista, be escrita amb un llenguatge planer y fàcil de llegir, profunda i detallista amb descripcions precises de cada personatge i sobre tot del jardí i les plantes també de paisatges  que a vegades fan que puguem sentir el vent, les onades o veure les flors o el mar que ens explica , molta riquesa de vocabulari i  mostra el seu amor a les flors, i en conseqüència als jardins.
El cel es començava a estellar de debò i, als vespres, se sentia alguna cosa que burxava per les arrels. La primavera ho anava endreçant tot: la rosa al roser i l'ocell a la branca."

Parlar de la realitat amb tristor i melancolia  dels personatges que semblen felices però que amaguen drames , tristeses, realisme, cruesa i tristor amb el mar de fons. Vides d'una gent satisfeta materialment, però buida emocionalment, rics i pobres.
No tan profunda i no m’agrada’t  tan com Mirall trencat o La Plaça del diamant però interessant.  


No hay comentarios:

Publicar un comentario